Artikels2020-04-28T18:05:46+02:00

Altijd verbonden, altijd geïnformeerd. Grasduin in de artikels en vind inspiratie op je weg naar jouw Office of the Future.

Powered by Intel®

Artikels

Zet vaart achter jouw werkdag met een gezonde portie buitenlucht

23 oktober 2020|

7,5 uur: zo lang duurt een gemiddelde Belgische werkdag. Slechts 3 uur daarvan werkt een kenniswerker ook effectief aan focustaken. De rest van de werktijd wordt gespendeerd aan overleg, het checken en beantwoorden van e-mails, interactie met collega’s … Hoe blijf je een hele werkdag fris en hoe verhoog je jouw concentratie? De natuur  - en uiteraard ook de beste tools en technologieën - doet wonderen.

Veilig en productief werken, ook thuis

13 oktober 2020|

Een beeld zegt vaak meer dan 1.000 woorden. Daarom hebben we de kernboodschap van the Office of the Future – veilig en productief thuiswerken met de beste tools – in een filmpje gegoten.

HP Sure Sense zet artificiële intelligentie in tegen ongekende malware

8 oktober 2020|

Om een stuk malware te kunnen identificeren, creëren antivirusprogramma’s een virushandtekening. De virusscanner scant elke code die de pc binnenkomt en vergelijkt die met de kwaadaardige codes die vastgelegd zijn in die virushandtekeningen. Volledig onbekende varianten glippen echter door de mazen van het net.

HP past de theorie van the Office of the Future in de praktijk toe

29 september 2020|

In het kader van de Week van de Mobiliteit en de nationale thuiswerkdag werden enkele HP-medewerkers geïnterviewd. HP schetst in the Office of the Future een moderne werkomgeving waarvan het thuiskantoor deel uitmaakt, maar past HP zelf die theorie toe en hoe voelen de werknemers er zich bij?

Managed Print Services van HP: zoveel meer dan alleen maar printen

21 september 2020|

De tijd dat we een printer enkel gebruikten om documenten af te drukken en we geen idee hadden van de kosten, is voorbij. Als bedrijf heb je een all-in-one nodig die bovendien deel uitmaakt van een veilige printomgeving. Met Managed Print Services (MPS) van HP creëer je zo een veilige en controleerbare printomgeving.

Telewerk je mee tijdens de nationale telewerkdag op 22 september 2020?

17 september 2020|

De Belg, een gewoontedier. Zo kiest bijna 75% van de Belgische werknemers ervoor om zich dagelijks met de wagen naar het werk te verplaatsen. Geen wonder dat België een echt fileland is. Wil jij ook de files verminderen? Neem dan deel aan de nationale telewerkdag op 22 september tijdens de Week van de Mobiliteit en draag zo jouw steentje bij voor een duurzamere wereld.

Win een prachtige thuiswerkplek

3 september 2020|

Ook dit jaar organiseert het Netwerk Duurzame Mobiliteit de Week van de Mobiliteit. HP & Pami slaan de handen in elkaar en organiseren een wedstrijd. En wat voor één.

HP Sure Run bewaakt de kritische besturingsprocessen

28 augustus 2020|

Het beveiligen van bedrijfsgegevens en persoonlijke informatie is en blijft een constante zorg. Cybercriminelen passen steeds gesofisticeerdere technieken toe om zich toegang te verschaffen tot de netwerken van bedrijven en organisaties.

Geconcentreerd werken: moeilijker dan je denkt

25 augustus 2020|

We worden voortdurend afgeleid. Horen we geen collega op de achtergrond of zien we geen notificatie van een binnenkomende e-mail, dan tobben we over iets waardoor we niet met volle aandacht aan onze taak werken. Kortom, afleiding is alomtegenwoordig. Hoe werk je eender waar in opperste concentratie?

Surf veilig met HP Sure Click

19 augustus 2020|

Onderzoek heeft uitgewezen dat 81 procent van de IT-managers het surfen op onbeveiligde sites ziet als de primaire bron van online aanvallen. Aanvallers gaan bovendien steeds geavanceerder te werk. Onveilige websites zien er steeds veiliger en betrouwbaarder uit, het risico op besmetting wordt zo steeds groter.

Ook dit jaar is HP #goedopweg

14 augustus 2020|

Waarom? Omdat HP niet alleen een goede blend tussen werk en privé belangrijk vindt, maar ook een degelijke en duurzame mobiliteit. Dit initiatief van het Netwerk Duurzame Mobiliteit stimuleert ons om na te denken over ons verplaatsingsgedrag. Denk jij ook mee?

Hou je to-dolijst te doen

11 augustus 2020|

Een plan gidst je door de werkdag Ben jij ook zo iemand die zweert bij een to-dolijst? In een oogopslag weet je wat je te doen staat. En nadat je een taak afwerkte, schrap je ...

Legale aspecten van thuis- en telewerken

20 juli 2020|

We werken anders dan voorheen In je kot werken, biedt voordelen: geen filestress, een beter evenwicht tussen werk- en privéleven … Anderzijds een hele beproeving gezien de bijzondere omstandigheden waarin we de afgelopen maanden massaal ...

Veilig met je laptop op vakantie

15 juli 2020|

Eindelijk is het weer zomervakantie en kunnen we maximaal genieten. In eigen land of ook in het buitenland nu de grenzen weer deels geopend zijn. Ook tijdens hun vakantie nemen heel veel mensen hun laptop ...

Bescherming en zelfherstel met HP Sure Start

2 juli 2020|

HP raadt Windows 10 Pro voor bedrijven aan HP Sure Start controleert de BIOS-code. Is het BIOS gekraakt, dan start HP Sure Start je apparaat opnieuw op en wordt een veilige ‘gouden kopie’ van het ...

Terug naar kantoor als werkgever: zo doe je dat

22 juni 2020|

Toen de kantoordeur op slot ging Het businessplan van 2020 werd in het voorjaar plots gedwarsboomd toen het leven tijdelijk on hold ging. Thuiswerk werd eensklaps de norm. Een complete ommezwaai voor de ene werkgever, ...

Chatiquette: enkele vuistregels

19 mei 2020|

Vandaag de dag maken we, al dan niet gedwongen, meer dan ooit gebruik van een waaier aan digitale kanalen om met elkaar te communiceren. Ook in een professionele context zijn allerlei chat apps zoals Whatsapp, ...

Vergaderen we te veel?

14 mei 2020|

Ook al eens wat verveeld zitten droedelen tijdens een al dan niet virtuele vergadering? Heb je ook wel eens de indruk dat nu het kantoorleven langzamerhand weer opstart er te veel onnodige vergaderingen zijn? Het ...

Verzorgde e-mails scoren beter

29 april 2020|

In tijden van Corona waarbij velen voltijds thuiswerken, is virtueel vergaderen erg populair, maar het wordt ook vaak als vermoeiend ervaren. Daarom blijft de klassieke e-mail een belangrijk instrument om te communiceren en je ideeën ...

Thuiswerken: welkom in de wereld van vandaag

28 april 2020|

Het zijn uitdagende tijden voor ons allen. We staan al enkele weken quasi non-stop in een waakzame modus en zullen dat nog enige tijd blijven doen. We bekommeren ons meer dan ooit om elkaar en om onszelf. We leren het leven weer wat meer te appreciëren en blijven onafgebroken in ons kot; vaak ook om te werken. Welkom in het zotte voorjaar van 2020, welkom in de wereld van vandaag.

Maak van thuiswerken een succes

28 april 2020|

Als werkgever ben je veelzijdig en weet je als geen ander hoe het hoofd koel te houden. Die kunst kun je ten volle benutten in deze uitdagende tijden waarin de overheid ongeziene maatregelen nam en we maximaal van thuis werken. Misschien was jouw organisatie al voorbereid op thuiswerk; de jongere generatie vindt thuiswerken immers vanzelfsprekend en ook de andere generaties zien de voordelen er wel van in.

Virtueel vergaderen. Een aantal praktische etiquetteregels.

14 april 2020|

Vergaderen over het internet via de pc is sinds enkele weken meer regel dan uitzondering. Het is onze reddingsboei in deze tijden waarin we letterlijk ‘afstand houden’. Maar nu deze manier van overleggen is ingeburgerd loont het de moeite om nog even de basisregels en etiquette op te lijsten die er voor zorgen dat jouw deelname aan een virtuele vergadering een succes wordt.

Thuis even efficiënt werken als op kantoor? De Hoffice helpt!

17 maart 2020|

Door de Corona-crisis willen veel kenniswerkers thuiswerken. Het ziet er zelfs naar uit dat telewerken de komende weken een verplichting wordt. Dat gaat veel verder dan het occasionele thuiswerk dat al vrij goed ingeburgerd is. Daarom is het van belang dat bedrijven ervoor zorgen dat de werkplek in de Home Office gelijkwaardig is aan die op kantoor.

Er ligt een flinke laag stof op de flexdesk

9 maart 2020|

Tot nog niet zolang geleden waren we met zijn allen wild van de open office, een kantoorruimte waar niemand nog een vaste stoel heeft. Wie ’s morgens als eerste binnenkomt, kan ook als eerste een ...

De langverwachte komst van 5G

27 januari 2020|

De langverwachte uitrol van 5G, de vijfde en ultrasnelle generatie mobiele netwerken, zal dit jaar mondjesmaat werkelijkheid worden voor de consument. Eerst in de grote steden. Helaas hinkt ons land wat achterop en blijft de uitrol steken op organisatorisch niveau. Dat is jammer want met 5G gaan de deuren van een hele nieuwe wereld open.

HP Bluetooth Travel Mouse

19 januari 2020|

HP raadt Windows 10 Pro aan. Profiteer van minder gewicht met één compacte muis die meerdere apparaten ondersteunt en gemakkelijk in je notebooktas past. Navigeer overal door je documenten, spreadsheets, websites en meer met de ...

Ga even rechtstaan om deze blog te lezen

10 december 2019|

Thuis, op kantoor, op de trein of in een koffiebar: waar je ook werkt, de kans is groot dat je het grootste deel van de dag zittend doorbrengt. Dat bureauwerk flink wat lichamelijke klachten met zich kan meebrengen, is een open deur intrappen. Maar het gaat veel verder dan enkel rugklachten en andere fysieke ongemakken.

Let op met openbare USB-poorten

2 december 2019|

Je staat op het punt om aan een reis te beginnen, maar net voordat je in je bus, trein of vliegtuig stapt, realiseer je je dat je smartphone of tablet bijna leeg is. Je vindt een openbare USB-poort in de buurt en sluit je apparaat aan, in de hoop voldoende te kunnen opladen.

Van een gezond evenwicht naar een boeiende blend

2 oktober 2019|

Een perfecte ‘work-life-balance’: het was vele jaren een mantra als het over werk en gezin ging. Vandaag is dat niet meer het geval. De realiteit van de dag leert ons dat we iets vloeiender nodig hebben, iets wat meer flexibiliteit toelaat: een work-life-blend.

Eenvoudig confcall opzetten met je smartphone, waar je ook bent

22 augustus 2019|

Conference call? Misschien denk je dan spontaan aan een aantal mensen in een vergaderruimte die een telefonische bespreking houden met een groep mensen op een andere plek. Maar in deze tijden van mobiel werken kan je ook met je smartphone in een handomdraai een conference call opstarten, waar je ook bent.

Hoe blijf je productief als je thuis snel bent afgeleid?

31 juli 2019|

Tijdens een dagje thuiswerken, bestaat het gevaar dat je wordt afgeleid. Je wordt minder productief en je geraakt in tijdsnood. Met de Pomodoretechniek kan je dit vermijden. De Pomodorotechniek is een methode voor tijdmanagement, ontwikkeld aan het eind van de jaren tachtig door Francesco Cirillo.

Beveiliging van netwerken en devices blijft essentieel

14 februari 2019|

Security experts zijn voortdurend bezig met het verbeteren van cyberbeveiliging. Maar ook hackers zitten niet stil: het blijft een kat-en-muisspel. De bedreigingen worden steeds verfijnder en schadelijker. Meer nog, men voorspelt opnieuw een recordjaar van netwerkinbreuken en databeveiligingsrisico’s.

Mobieler werken loont. Ook voor de werkgever!

26 december 2018|

Mobieler werken dat is werken waar en wanneer je wil. Die flexibiliteit biedt de werknemer heel wat voordelen. Het privéleven kan beter afgestemd op het werk, bij een dagje thuiswerken is er geen tijdverlies op weg van en naar kantoor … Maar niet alleen de werknemer vaart er wel bij, ook voor de werkgever zijn er heel wat pluspunten. We zetten er een aantal op een rij.

Go to Top