HP raadt Windows 10 Pro voor bedrijven aan

HP Sure Start controleert de BIOS-code. Is het BIOS gekraakt, dan start HP Sure Start je apparaat opnieuw op en wordt een veilige ‘gouden kopie’ van het BIOS geladen. 

BIOS is de afkorting voor Basic Input/Output System. De BIOS is verantwoordelijk voor het opstarten van je systeem. Het is een bibliotheek met een set basisinstructies voor de eerste communicatie tussen het besturingssysteem en de hardware. Tijdens het opstarten van een pc, wanneer het besturingssysteem nog niet geladen is, is dit ook de enige software die beschikbaar is.

Alle hardware wordt één voor één geïnitialiseerd. Denk aan de verschillende onderdelen van het moederbord met daarachter het RAM, de processor, een eventuele grafische kaart, muis en toetsenbord.

Als het pc-BIOS wordt aangevallen of beschadigd raakt, herstelt HP Sure Start het en biedt automatische databescherming die centraal door uw IT-team kan worden beheerd. HP Sure Start met Dynamic Protection controleert het BIOS elke 15 minuten, weert aanvallen af, detecteert beschadigingen en herstelt het BIOS automatisch. Zo levert u iedere dag topprestaties dankzij de Windows 10 Pro-pc’s met beveiligde kernen1. Deze bieden een geïntegreerd hardware- en softwareplatform dat een extra beveiligingslaag onder het besturingssysteem toevoegt, waardoor firmware-aanvallen nu en in de toekomst worden voorkomen.

1. Pc’s met beveiligde kernen vereisen een specifieke configuratie om de meest hoogwaardige bescherming tegen aanvallen volledig tot uiting te laten komen.