De terugkeer naar kantoor is steeds meer een feit. Geen grote rush op onze kantoorwerkplekken, maar eerder een doordachte keuze. Na de verplichte thuiswerkperiode – waarin we zagen dat het ook anders kan – is er één ding duidelijk: we willen ons welzijn verhogen. De hybride manier van werken kan hierbij helpen. Welke impact dit heeft op ons welzijn? Je leest het hier.

Onderzoek van IDEWE

IDEWE ondervroeg van 14 tot en met 21 juni 2021 maar liefst 1.299 werknemers en beleidsmakers (hoger opgeleiden en bedienden om precies te zijn) om te peilen naar wat zij nu eigenlijk zélf willen en welke impact de hybride manier van werken heeft op hun welzijn.

Lager risico op burn-outs, meer werkplezier

Een hoge mate van hybride werkregeling
De cijfers uit de studie liegen er niet om: werknemers met een hoge mate van hybride werkregeling lopen minder kans op een burn-out (slechts 2 %) en ervaren meer werkplezier (84 %).

Een beperkte mate van flexibele werkregeling
Bij een beperkte flexibele werkregeling loopt 7 % van de werknemers het risico op een burn-out en beleeft 78 % plezier aan het werk.

Waarin het verschil zit?
In de hybride werkomgeving kunnen werknemers zelf – na overleg met de werkgever – hun werkplek en werktijd bepalen. Hierdoor verhoogt hun verantwoordelijkheidsgevoel en voelen ze zich meer verbonden met hun werk. En als kers op de taart zijn werk en privé beter in balans.

Een goed kader

De hybride manier van werken heeft een impact op ons welzijn. Volgens Lode Godderis (CEO bij IDEWE) kunnen we stellen dat een hybride werkomgeving vandaag een goed kader vormt waarin het welzijn op een aantal punten geoptimaliseerd kan worden. Want het gaat om veel meer dan je werktijd en werkplek zelf te bepalen. Zo heb je bijvoorbeeld ook nood aan de juiste technologische ondersteuning. En dat op eender welke werkplek. Want waar je ook werkt, je wil er veilig en productief aan de slag kunnen gaan.

HP helpt je graag om het welzijn te verhogen

Wil je het welzijn van je werknemers verhogen door een hybride werkomgeving te creëren? HP helpt je hier graag bij. In the Office of the Future onderzoekt HP immers al enkele jaren trends en biedt ze oplossingen aan. Volledig op maat van jouw organisatie én met oog voor iedere werknemer om de employee experience te optimaliseren.