Samen beschermen en herstellen ze meer dan 80.000 hectare bos. Moderne bedrijven begrijpen dat ze op een maatschappelijk verantwoorde manier moeten ondernemen. Zo ook HP. Al in 1987 gaat HP bijvoorbeeld van start met een recyclingprogramma voor hardware. In de jaren 90 komen er zelfs recyclingprogramma’s voor inkt- en tonercartridges bij. Dankzij die inspanningen behaalt HP in 2010 enkele mijlpalen: zo maakte HP meer dan 1 miljard inktcartridges met gerecycled plastic en ontwikkelde HP de eerste pvc-vrije printer ter wereld. En ook nu blijft HP zich inspannen op het vlak van duurzaam ondernemen.

Het HP Sustainable Forest Cooperative

HP’s strijd tegen de klimaatverandering kreeg in 2019 een nieuwe vorm. Want sindsdien werkt HP nauw samen met het WWF en andere NGO’s om niet alleen meer dan 80.000 hectare bos te beschermen, maar ook te herstellen. Deze vijfjarige samenwerking werd vastgelegd in het HP Sustainable Forest Cooperative.

Een positieve toekomst voor het bos

Concreet doneert HP maar liefst $ 11 miljoen aan het WWF om 2 projecten te ondersteunen:

  • Een deel van het bedreigde Atlantische woud in Brazilië wordt zo hersteld.
  • Chinese staatsboerderijen en bosplantages kunnen zo op een duurzamere manier beheerd worden.

Er is meer

HP draagt ook bij aan de wetenschappelijk gefundeerde doelstellingen voor bossen (die ontwikkeld werden door het WWF). Deze unieke samenwerking biedt een leidraad voor de kwantiteit en kwaliteit van bossen die in belangrijke regio’s nodig zijn. Zo kunnen bosecosystemen hersteld en beschermd worden en bijkomstige voordelen voor mens, plant en dier gegarandeerd worden.

Een duurzame, hybride werkomgeving

Naast het samenwerkingsverband met het WWF, besteedt HP in the Office of the Future ook aandacht aan duurzaam ondernemen. Want moderne werknemers kiezen bijvoorbeeld bewust hun werkplek in functie van hun taken. Focustaken behandelen ze liefst in hun thuiskantoor. Hier kunnen ze zich optimaal concentreren en moeten ze zich niet verplaatsen waardoor hun ecologische voetafdruk verkleint. Daarnaast willen werknemers ook beter werken. Zo vinden ze het belangrijk om gebruik te maken van milieuvriendelijkere technologieën zoals HP PageWide. Deze technologie gebruikt minder stroom en verlaagt de printkosten en dus meteen ook de ecologische voetafdruk. Ook werkgevers zijn zich er enerzijds van bewust dat werknemers dit steeds belangrijker vinden en anderzijds beseffen ze dat ook zij als organisatie wel degelijk een verschil kunnen maken. Het is duidelijk: maatschappelijk verantwoord ondernemen is een must in de hybride werkomgeving.