Duurzaamheid staat hoog op de agenda. Ook bij HP. Want volgens HP is duurzaam ondernemen niet enkel het juiste om te doen, maar vormt het ook de basis voor innovatie en groei. Op die manier zorg je voor een betere en gezondere onderneming op lange termijn. Benieuwd welke initiatieven HP neemt op het vlak van duurzaamheid en hoe ook jij hier mee van kan genieten? We sommen ze graag even voor je op.

Jaarlijkse evaluatie

First things first. Wie iets wil, heeft een duidelijk doel. Om dat doel zo efficiënt mogelijk te bereiken, is er nood aan een plan. Zo formuleert HP sinds vele jaren zijn visie over duurzaamheid en de genomen acties in een uitgebreid, jaarlijks verslag. Hoe ziet jouw duurzaamheidsplan eruit?

Duurzaam ondernemen zoals HP

Milieugerelateerde actiepunten

 • MPS Carbon Neutral Printing
  Managed Print Services-klanten kunnen de uitstoot van broeikasgassen verminderen of zelfs neutraliseren door gebruik te maken van Carbon Neutral Printing. HP investeert bijvoorbeeld in carbon offset-projecten zoals herbebossing en projecten in hernieuwbare energie. Zo ondersteunt HP onder andere het Rimba Raya Biodiversity Reserve REDD+ project in Borneo (Indonesië). Ontbossing wordt er een halt toegeroepen om zo koolstofrijke tropische veengebieden in stand te houden. Dankzij dit project wordt onder andere 65.000 hectare bos beschermd.
 • HP Device as a Service (HP DaaS)
  De shift naar HP DaaS bij pc’s leidt tot een verbeterde impact op het milieu. Hoe dat precies in elkaar zit? Bij HP DaaS wordt de volledige cyclus bekeken. Zo wordt er aandacht besteed aan hergebruik, recyclage en het herwinnen van gebruikte grondstoffen. Ook worden toestellen zelf hergebruikt of gerefurbisht, regelmatig geüpgraded en onderhouden. Hierdoor gaan toestellen niet alleen langer mee, maar is er ook gewoon minder afval.
 • HP Instant Ink
  Met HP Instant Ink voorkom je verspilling en word je (thuis) tijdig voorzien van nieuwe inktcartridges zodat je nooit zonder zit. Bovendien kunnen gebruikers de lege cartridges gewoon terugsturen voor recyclage.

Mensgerelateerde actiepunten

 • Mensenrechten worden gerespecteerd
  HP ijvert voor het respecteren van mensenrechten in al de activiteiten en zal er zo ook op toezien dat de veiligheid en gezondheid van de werknemers gewaarborgd blijft. Daarnaast hanteert HP een inclusieve cultuur waarin er geen discriminatie of intimidatie getolereerd wordt.
 • Ethisch verantwoorde en duurzame toeleveringsketen
  De partners en leveranciers waarmee HP werkt, moeten zelf ook op een ethisch verantwoorde en duurzame manier te werk gaan. Zo helpt HP hen bijvoorbeeld om hun milieuprogramma’s te verbeteren.
 • Vrijwilligerswerk wordt aangemoedigd
  HP’ers worden aangemoedigd om zich in te zetten als vrijwilliger. In 2019 hebben 8.850 werknemers samen ongeveer 145.000 uren besteed bij lokale vrijwilligersorganisaties verspreid over 51 landen.

Het is duidelijk: HP onderneemt op een duurzame manier.

Benieuwd hoe ook jij duurzamer kan ondernemen? Bekijk het filmpje of lees er meer over in één van de HP whitepapers.