Ook jouw organisatie heeft hier baat bij

Vandaag zijn we er ons allemaal van bewust: we moeten zorgzamer omgaan met de planeet en met elkaar. Ieder individu, maar ook iedere organisatie kan hieraan meewerken. Niet verwonderlijk dus dat duurzaam leven en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda staat. Meer nog, het maakt deel uit van de hybride werkomgeving. Het goede nieuws? Als technologiepartner met een hart voor duurzaamheid kan HP ook jouw organisatie helpen op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen. En dat op drie vlakken: mens, maatschappij en milieu. Lees je mee?

Mens

Mensenrechten

De realiteit leert ons dagelijks dat mensenrechten wereldwijd geschonden worden, ook op de werkvloer. Een ander fenomeen dat helaas overeind blijft, is de ondervertegenwoordiging van vrouwen in hoge functies. Uit onderzoek van De Tijd blijkt immers dat slechts 14 % van alle topmanagers en 3 % van alle CEO’s in België een vrouw is.1 Daarom wil HP tegen 2030 zorgen voor een 50/50 gendergelijkheid in leidinggevende functies.

Maatschappij

Digitale ongelijkheid

Het digitale aspect valt niet meer weg te denken uit onze leer-, werk- en leefwereld van vandaag. Onze kinderen en jongeren zijn bijna niets anders meer gewoon. Toch heerst er wereldwijd digitale ongelijkheid. En die digitale kloof wordt alsmaar groter. Zo is bijna 50 % van de wereldbevolking niet verbonden met het internet. Hierdoor missen deze niet-geconnecteerden heel wat kansen en riskeren ze sociaal uitgesloten te worden. Tegen 2030 wil HP bijgevolg de digitale gelijkheid van 150 miljoen mensen versnellen.

Milieu

De strijd tegen de klimaatverandering

We kunnen er niet omheen. Wereldwijd is het klimaat aan het veranderen; onder andere omwille van de te hoge CO2-uitstoot. Enkele voorbeelden van het veranderende klimaat:

  • Midden juli 2021 kregen de oostelijke helft en het centrum van ons land te maken met bijzonder hoge neerslaghoeveelheden die in verschillende streken aanleiding gegeven hebben tot zware overstromingen en een enorme ravage.
  • Op oudjaar 2021 sneuvelde het warmterecord: het werd maar liefst 14,0 graden Celsius in Ukkel.2 Te warm voor de tijd van het jaar.

Om de strijd voor het klimaat mee aan te gaan, stelt HP zich dan ook als doel om CO2-neutraal en afvalvrij te werken in haar hybride werkomgeving.

Windows 11 Pro is ontworpen voor hybride werken

Concreet probeert HP nieuwe toestellen te maken met ocean-bound plastic. Zo was de HP Elite Dragonfly met Windows 11 Pro de allereerste computer waarbij ocean-bound plastic gebruikt werd voor de randen en luidsprekers.

Uiteraard formuleerde HP nog tal van andere doelen en initiatieven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Lees er meer over in het HP 2020 Sustainability Impact Report.

1 https://www.jobat.be/nl/art/waarom-vrouwen-minder-vaak-leidinggevende-worden
2 https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/12/31/warmterecord-31-december/

In de kijker: HP Elite Dragonfly met kant-en-klare-krachtige beveiliging; gemaakt van ocean-bound plastic

In de hybride werkomgeving willen mobiele werknemers – ook wel mobile trailblazers genoemd – overal, veilig en productief aan de slag gaan. Net omdat ze vaak on the go zijn, hebben ze nood aan een licht toestel met een batterij die lang meegaat, een uitmuntende connectiviteit, toegang tot de cloud en een doorgedreven beveiliging. Wist je trouwens dat pc’s met beveiligde kern – zoals de HP Elite Dragonfly – de veiligste Windows-pc’s ooit zijn, met kant-en-klare krachtige beveiliging die proactief werkt om infecties te voorkomen, informatie beschermt en beveiliging een stuk minder ingewikkeld maakt? De specificaties van dit ultralichte toestel gemaakt van ocean-bound plastic op een rijtje:

  • Intel® Evo™ platform powered by Intel® Core™ i7 vPro® processor
  • Windows 11 Pro
  • Batterij die meer dan 16 uur meegaat
  • Vingerafdruksensor
  • 360° kantelbaar scherm
  • Audio van Bang & Olufsen