Elke minuut bedreigen negen nieuwe malware-varianten computers en hun netwerk.1 Om een stuk malware te kunnen identificeren, creëren antivirusprogramma’s een zogenaamde virushandtekening waarin alle gekende virussen worden vastgelegd. De virusscanner scant elk stuk softwarecode die de pc binnenkomt en vergelijkt die met de kwaadaardige codes die vastgelegd zijn in die virushandtekening. Volledig onbekende varianten glippen echter door de mazen van het net.

Antivirusprogramma’s zijn snel in het updaten van hun software. Maar er is altijd een ‘day zero’: het moment dat een aanval met nog onbekende malware wordt ingezet. Zo werd het Heilig Hartziekenhuis van Mol vorig jaar slachtoffer van een cyberaanval waarbij cybercriminelen computervirussen in het netwerk plantten. En hackers worden steeds inventiever. Zo zetten ze onder andere artificiële intelligentie in om nieuwe malware te ontwikkelen.

Krijg de veiligste Windows ooit met Windows 11 Pro

Vuur moet je met vuur bestrijden. Dat is het uitgangspunt van HP Sure Sense, deel van HP Wolf Security. Die laatste biedt gebruikers een set van diepgaande beveiligingsfuncties geïntegreerd in HP Elite pc’s zoals de HP Elite Folio met Windows 11 Pro: de veiligste Windows ooit met krachtige ingebouwde beveiliging. HP Sure Sense vormt een nieuwe en grote stap in cybersecurity en doet net als de vijand beroep op artificiële intelligentie in de frontlinie van jouw device. Het maakt gebruik van deep-learning technologieën om kennis te verwerven over hoe malware eruitziet en de bedreigingen onmiddellijk uit te schakelen. HP Sure Sense kan als het ware instinctief malware herkennen en jouw Windows 11 Pro pc beschermen tegen nooit eerder geziene aanvallen. En dit in de tijd die nodig is om een bestand te openen en het proces af te sluiten.

HP Sure Sense bouwt voort op de inspanningen van HP om zijn pc-portfolio te beveiligen tegen de verscheidenheid aan cyberbeveiligingsbedreigingen, waaronder BIOS-aanvallen (met HP Sure Start), browsermalware (met HP Sure Click) en visuele hacking (met HP Sure View).

1 GDataSecurity, Malware Top 10 in 2019: Attacks every few seconds

In de kijker: HP Elite Folio met kant-en-klare-krachtige beveiliging

Pc’s met beveiligde kern – zoals de HP Elite Folio – zijn de veiligste Windows-pc’s ooit, met kant-en-klare krachtige beveiliging die proactief werkt om infecties te voorkomen, informatie beschermt en beveiliging een stuk minder ingewikkeld maakt. De specificaties van dit bijzonder veilige toestel op een rijtje:

  • Qualcomm® Snapdragon™ 8cx Gen2 processor
  • Windows 11 Pro
  • 13.5 inch (34,3 cm) touchscreen
  • Batterij die meer dan 25 uren meegaat
  • Meerlaagse beveiliging van HP Wolf Security