Dagelijks worden wereldwijd meer dan 350.000 nieuwe malware-varianten* gemaakt. Om een stuk malware te kunnen identificeren, creëren antivirusprogramma’s een virushandtekening. De virusscanner scant elke code die de pc binnenkomt en vergelijkt die met de kwaadaardige codes die vastgelegd zijn in die virushandtekeningen. Volledig onbekende varianten glippen echter door de mazen van het net.

Antivirusprogramma’s zijn snel in het updaten van hun software. Maar er is altijd een ‘day zero’: het moment dat een aanval met nog onbekende malware wordt ingezet. Zo heeft in 2017 ransomware WannaCry in enkele uren tijd 230.000 computers in 150 landen kunnen besmetten. En hackers worden steeds inventiever. Zo zetten ze onder andere artificiële intelligentie in om nieuwe malware te ontwikkelen.

Vuur moet je met vuur bestrijden. Dat is het uitgangspunt van HP Sure Sense, een nieuwe en grote stap in cybersecurity die net als de vijand beroep doet op artificiële intelligentie in de frontlinie van je device. HP Sure Sense maakt gebruik van deep-learning technologieën om kennis te verwerven over hoe malware eruitziet en de bedreigingen onmiddellijk uit te schakelen. HP Sure Sense kan instinctief malware herkennen en je Windows 10 Pro pc beschermen tegen nooit eerder geziene aanvallen. En dit in de tijd die nodig is om een bestand te openen en het proces af te sluiten.

HP Sure Sense bouwt voort op de inspanningen van HP om zijn pc-portfolio te beveiligen tegen de verscheidenheid aan cyberbeveiligingsbedreigingen, waaronder BIOS-aanvallen (met Sure Start), browsermalware (met HP Sure Click) en visuele hacking (met HP Sure View).

* GDataSecurity, Malware 2017 Trends, 2017.