Nog niet zo lang geleden werkten kenniswerkers iedere werkdag van negen tot vijf in een open landschapskantoor. Bijna vastgeroest aan hun bureau, met een desktop maar zonder extra scherm. Geconcentreerd blijven, was geen evidentie. Vandaag eisen Millennials en Gen Z – maar ook anderen – flexibiliteit. Een nieuwe manier van werken dringt zich op: hybrid working. Is jouw organisatie klaar voor hybrid working?

Van één werkplek naar meerdere

Hybrid working houdt in dat werknemers eender waar, veilig, vlot en productief aan de slag kunnen gaan. En dat met de juiste tools en technologieën. Deze manier van werken zorgt voor een grote mate van flexibiliteit net omdat medewerkers hun werklocatie – eventueel in samenspraak met directie en collega’s – zelf kiezen. Er is dus niet langer sprake van één vaste werkplek op kantoor, maar van verschillende werkplekken die verdeeld worden over de hybride werkomgeving. HP onderscheidt drie verschillende werklocaties: het kantoor, het thuiskantoor en on the go. Welke tools er mee voor kunnen zorgen dat jouw werknemers overal productief aan de slag kunnen?

Doe de check

Bedrijven die willen evolueren naar een hybride werkomgeving waarin er op een structurele manier getelewerkt wordt, hebben nood aan een duidelijke visie en kader. Een controlerende werkcultuur stemt bijvoorbeeld niet overeen met deze flexibele manier van werken, een resultaatgerichte aanpak wel. Benieuwd of jouw organisatie klaar is voor hybrid working? Ontdek het via de checklist van SD Worx.