Op kantoor, in het thuiskantoor, onderweg. Tegenwoordig werken jij en jouw medewerkers overal. Jouw team begeleiden en motiveren in een hybride werkomgeving? Dat doe je zo.

Goede afspraken maken goede medewerkers

Typisch voor de hybride werkomgeving is plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Hoe ver wil je hier als werkgever in gaan? Bepalen jouw werknemers hun werkplek en werktijden volledig zelf of in samenspraak met jou en de directe collega’s? Wie hier goede afspraken over maakt, vermijdt onduidelijkheden.

Een duidelijke communicatie

Je ziet jouw werknemers fysiek misschien wat minder. Want de ene dag werk jij van thuis terwijl een deel van jouw medewerkers op kantoor aan de slag gaat. Een duidelijke communicatie is dan ook belangrijk. Enkele speerpunten waarmee je best rekening houdt:

 • Communiceer op een doeltreffende en proactieve manier.
  Leg jouw medewerkers uit waarom je iets op een bepaalde manier doet. Zo vermijd je mogelijke ergernissen.
 • Kies de beste communicatiemethode.
  Wat wil je communiceren? Zaken die eenvoudig te begrijpen en niet ingrijpend zijn, kunnen bijvoorbeeld via e-mail gecommuniceerd worden. Moeilijkere kwesties die wat meer toelichting vragen, communiceer je misschien best via een videovergadering. Zo zie je de reacties van jouw medewerkers en kan je gerust de tijd nemen om de kwestie verder toe te lichten.
 • Geef waardevolle feedback.
  Feedback is pas waardevol als jouw medewerkers er iets aan hebben. Licht jouw feedback daarom toe en maak van iets negatiefs iets positiefs. Zo begrijpen jouw collega’s de feedback beter en help je hen er effectief mee aan de slag te gaan.

Wederzijds vertrouwen is belangrijk

Eigenlijk draait het in een hybride werkomgeving om wederzijds vertrouwen. Een controlerende werkcultuur gaat bijvoorbeeld niet samen met deze flexibele manier van werken. Om het wederzijdse vertrouwen wat meer te stimuleren, is het niet enkel belangrijk om goede afspraken te maken. Ook tijd maken voor jouw werknemers hoort erbij. Dat kan onder andere via een wekelijks videogesprek waarin je vraagt hoe het gaat en waarin je peilt naar eventuele problemen of bekommernissen.

In de kijker: HP Elite Dragonfly met kant-en-klare krachtige beveiliging

De HP Elite Dragonfly met Windows 11 is een ultralichte notebook met 360° kantelbaar scherm. Voorzien van een pen waarmee je jouw meest uiteenlopende ideeën vorm kan geven. Die blijven bovendien veilig dankzij HP Sure View – deel van HP Wolf Security. Deze beveiliging biedt stiekeme meekijkers immers geen enkele kans om jouw fantastische ideeën te stelen. Wist je trouwens dat pc’s met beveiligde kern, zoals de HP Elite Dragonfly, de veiligste Windows-pc’s ooit zijn, met kant-en-klare krachtige beveiliging die proactief werkt om infecties te voorkomen, informatie beschermt en beveiliging een stuk minder ingewikkeld maakt? De specificaties van dit ultramobiele en veilige toestel op een rijtje.

 • Intel® Evo™ platform powered by Intel® Core™ i7 vPro® processor
 • Windows 11 Pro
 • Handig mee te nemen
 • Zeer lichte convertible
 • Audio van Bang & Olufsen

Windows 11 Pro is ontworpen voor hybride werken

Ook in de hybride werkomgeving is het de bedoeling dat er op een veilige en productieve manier gewerkt wordt. En dat op eender welke werkplek. Om dat mogelijk te maken, is er nood aan de juiste technologische ondersteuning. En die kan HP je bieden door te kijken naar jouw werknemers zelf: wat zijn hun taken en verantwoordelijkheden, waaraan hebben ze nood en hoe werken ze? Op basis daarvan kan je jouw werknemers opdelen in een aantal persona’s of profielen waarbij ieder individu een bepaald toestel toegewezen wordt. Iemand die vaak onderweg is, zal bijvoorbeeld baat hebben bij een ultralicht toestel zoals de HP Elite Dragonfly. Krachtig voor werknemers. Consistent voor IT. Veilig voor alles. Blijf productief, waar het werk je ook heen brengt. Lees hier meer over de mogelijke individuen in jouw organisatie.

Online vergaderen gaat vlotter met HP Presence

Er is nog meer. Want zonder de juiste vergadertools is het moeilijk om (online) te vergaderen en samen te werken. HP Presence maakt virtuele vergaderingen persoonlijker dankzij de adaptieve audio, intelligente video en aantrekkelijke bedieningselementen. Hierdoor kunnen deelnemers op een intuïtieve manier samenwerken, waar ze zich ook bevinden. Alsof dat nog niet genoeg is, kan dit toestel je nuttige realtimeanalyses bezorgen. Ontdek deze verbluffende technologie hier.