We lezen en horen het overal of misschien ondervond je het zelf: steeds meer organisaties evolueren naar een hybride werkomgeving waarin er zowel op kantoor, thuis als overal gewerkt kan worden. In de toekomst zullen we dus nog meer op een digitale manier gaan werken. Toch zullen printtechnologieën een belangrijke rol blijven spelen. Het is dan ook zaak om te zorgen voor een doorgedreven beveiliging van de printomgeving.

Print op de hybride werkplek

Vandaag werken verschillende generaties zij aan zij waarbij iedere generatie op een andere manier gebruik maakt van printtechnologieën en er ook andere verwachtingen van heeft. Babyboomers bijvoorbeeld – geboren tussen 1946 en 1960 – werken graag op papier. Zij zullen documenten liever afdrukken dan ze op een scherm door te nemen. Millennials daarentegen – geboren tussen 1981 en 1995 – vormen de grootste groep op de werkvloer en zijn het gewoon om voortdurend op een scherm te lezen. Toch kiezen ook zij er af en toe voor om documenten te printen en ze zo in alle rust en grondig door te nemen. Printtechnologie zal ook in de hybride werkomgeving een plaats krijgen.

Verandering op printgebied is nodig

Uit twee enquêtes van Quocirca blijkt dat organisaties begrijpen dat verandering nodig is op het vlak van print. Want de evolutie naar een hybride manier van werken, zorgt voor een verandering qua mobiliteit en een verschuiving naar een as a service-tijdperk waarin niet enkel connectiviteit, innovatie en cloud, maar ook printsecurity key zijn. Producenten moeten er dus met andere woorden voor zorgen dat ze producten ontwikkelen die relevant zijn bij een hybride manier van werken. Meer nog, organisaties zullen de keuze voor een leverancier laten afhangen van de expertise die geboden kan worden op het vlak van security, ook in print. Vandaag wordt printsecurity nog te vaak vergeten hoewel het bijzonder belangrijk is.

Vermijd printrisico’s

Hackers weten dat bedrijven en IT-teams zich vandaag de dag vooral focussen op computerbeveiliging en dat het beveiligen van de print- en scanomgeving vaak minder aandacht krijgt. Hierdoor lopen bedrijven het risico op een aanval. Benieuwd welke risico’s bedrijven kunnen lopen en hoe je dit kan vermijden?

 • Hackers dringen het netwerk binnen via onveilige printers
  Regelmatig jouw printers updaten kan veiligheidsproblemen voorkomen.
 • Thuisprinters zijn vaak minder goed beveiligd
  Thuiskantoren zijn dikwijls uitgerust met consumentenprinters die minder goed beveiligd zijn. Voorzie jouw thuiswerkers van zakelijke printers. Die zijn beter beveiligd.
 • Afdrukken rollen zomaar de printer uit terwijl je niet in de buurt bent of remote werkt en kunnen bijgevolg door iedereen meegenomen worden
  De HP Smart app bevat een private pick-up functie waardoor afdrukken pas uit de printer rollen zodra de opdrachtgever zich identificeert bij de printer.
 • Oude printers zijn een vat vol informatie
  Is een printer end of life? Dan kan IT best alle gegevens wissen zodat vertrouwelijke info niet voor het rapen ligt. Om organisaties hier maximaal bij te helpen, werd HP Wolf Security geïntegreerd in de nieuwste generatie HP-printers. Op die manier wordt IT al een heel eind op weg geholpen dankzij de diepgaande beveiligingsfuncties die in HP-printers geïntegreerd zijn. Lees meer over HP Wolf Security.