De lente staat voor de deur. Het ideale moment voor de lenteschoonmaak, uiteraard op al je werkplekken. Met deze tips werk ook jij binnenkort weer op een keurig georganiseerde werkplek.

Durf weg te gooien of weg te schenken

De mens is een verzamelaar. Doe een kast of lade open en je vindt … rommel. Spullen die we al jaren niet meer gebruiken maar toch bijhouden onder het mom van misschien hebben we dit in de toekomst toch nog nodig. Hoog tijd om je verzamelwoede een halt toe te roepen. Maak daarom je bureau, lades en kasten van je werplek(ken) leeg en sorteer de inhoud als volgt:

  • Spullen die nog regelmatig gebruikt worden
    Deze spullen hou je uiteraard bij. Gebruik je ze iedere dag? Geef ze dan een prominentere plaats op je werkplek.
  • Spullen die je al jarenlang niet meer gebruikt
    Kunnen anderen wél nog gebruik maken van deze spullen, maar heb je ze zelf niet meer nodig? Schenk ze dan weg en maak er iemand blij mee. Wedden dat je hier een goed gevoel van krijgt?
  • Spullen die eigenlijk niet meer bruikbaar zijn
    Een aantal spullen die je niet meer gebruikt én die bovendien niet meer bruikbaar zijn? Gooi ze weg. Op die manier creëer je meer ruimte voor de zaken die je wél nog gebruikt.

Verlucht je werkplek (en niet alleen terwijl je schoonmaakt)

Goed, de eerste stap naar een opnieuw nette en georganiseerde werkplek werd gezet. Open ondertussen het raam. Op die manier kan de muffe lucht naar buiten en laat je gezondere lucht binnenkomen. Het wordt zelfs aangeraden om minstens twee keer 15 minuten per dag te verluchten.1 Misschien kan je wel verluchten voor je aan je werkdag begint en tijdens je middagpauze? Op die manier kunnen je hersenen op volle toeren draaien op je frisse werkplek.

Vergeet ook je touchscreen niet schoon te maken

Zodra je kasten leeg zijn en je werkplek verlucht wordt, is het tijd voor je toestellen. Denk maar aan je notebook met touchscreen. Benieuwd hoe je zo’n touchscreen grondig schoonmaakt? Lees het hier.

Een as-a-service-model verzorgt en vernieuwt je tools en technologieën

Je kan zelf je bureau opruimen, maar wie zorgt er voor de vernieuwing van je toestellen? Want ook je tools en technologieën moeten goed onderhouden en geüpdatet worden. HP biedt je via zijn partners verschillende as-a-service-modellen aan. Op die manier hoef jij – of je organisatie – je geen zorgen te maken en beschik je steeds over de meest recente tools en technologieën.

Zijn je werkplekken in balans?

Nu je je werkplek(ken) grondig schrobde en je spullen een nieuwe plaats kregen, is het tijd om de balans op te maken: beschik je over de nodige apparatuur zoals laptops en desktops om efficiënt en veilig te kunnen werken, op elke werkplek?

Een opgeruimde werkplek, een opgeruimd hoofd

Is de lenteschoonmaak niet helemaal je ding? Denk er dan aan dat een opgeruimde werkplek niet alleen voor een opgeruimd hoofd zorgt, maar dat ook je stressniveau aanzienlijk daalt. Hierdoor kan jij je volledig concentreren op je dagelijkse werkzaamheden. Lees er alles over in dit artikel.

1. Bron: gezondheid.be