Powered by Intel®

Als werkgever ben je veelzijdig en weet je als geen ander hoe het hoofd koel te houden. Die kunst kun je ten volle benutten in deze uitdagende tijden waarin de overheid ongeziene maatregelen nam en we maximaal van thuis werken. Misschien was jouw organisatie al voorbereid op thuiswerk; de jongere generatie vindt thuiswerken immers vanzelfsprekend en ook de andere generaties zien de voordelen er wel van in. Als home working voor jou toch nog onbekend terrein was, dan zal het dat nu waarschijnlijk niet meer zijn en kun je deze kans benutten om het hoffice-onderwerp verder vorm te geven zodat er ook van thuis uit veilig en efficiënt gewerkt kan worden.

Even terug in de tijd … Voor deze speciale periode aanbrak, werkte een beperkt deel van de werknemers wekelijks een dag van thuis. Een dag waarop de werknemer zich heer en meester voelt over zowel zijn werk als zijn werkplek. Die thuiswerkdag wordt namelijk door de werknemer zelf ingedeeld, rekening houdend met de afspraken die met jou als werkgever gemaakt werden. Die flexibiliteit om thuis te werken, bezorgt de werknemer een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid waardoor de werklust alleen maar toeneemt.

Het sporadisch of regelmatig thuiswerken staat natuurlijk ver van het onafgebroken home working dat we nu ervaren. Veel ondernemingen waren nauwelijks of zelfs niet klaar om thuiswerk in die mate aan te bieden en zochten dus hulp om vliegensvlug van deze optie gebruik te kunnen maken. Nu we al enkele weken de voor- en nadelen van home working aan den lijve ondervinden, is het tijd om als organisatie een evaluatie te maken van de afgelopen periode waarbij er ook nagedacht wordt over de toekomst.

HP denkt al een tijdje na over The Office of the Future, een concept waarbij een nieuwe manier van werken – ook het remote werken – onder de loep genomen wordt. Het individu staat daarin centraal: we gaan op zoek naar oplossingen waarmee iedereen zijn taken zo goed mogelijk kan uitvoeren. Zaken als bureau- en kantoorinrichting komen aan bod, maar we bekijken ook nieuwe manieren om samen te werken en welke rol nieuwe technologieën (zoals virtual reality en artificiële intelligentie) kunnen spelen. Het doel? Ervoor zorgen dat je eender waar met de juiste technologie en uitrusting vlot en veilig kunt werken. Of dat nu op kantoor, onderweg of in je hoffice is.

Onderzoek van HP bracht zelfs aan het licht dat als een medewerker minstens een dag per week van thuis werkt er geen enkele goede reden is voor jou als werkgever om niet te zorgen voor een productieve omgeving in het thuiskantoor. De investering is namelijk minimaal: voor 1% van de jaarlijkse loonkost van de werknemer kun je hem de gedroomde hoffice bezorgen met de technologie die je werknemer nodig heeft (bijvoorbeeld externe schermen, een slimme conferencing speaker, draadloos toetsenbord en muis, noise cancelling headset of een home printer).

Hierdoor zal de werknemer zich geapprecieerd voelen én kan hij nog productiever zijn als hij thuis aan de slag is. Gebruik dus het evaluatiemoment om alles even op een rijtje te zetten, om terug te kijken en zeker ook vooruit. Steun jouw medewerkers tijdens deze bijzondere periode waarbij ze nog meer dan anders het beste van zichzelf geven. Om je goed op weg te helpen sommen we een aantal punten op die als leidraad gebruikt kunnen worden.

Waren we als organisatie goed voorbereid op (veilig) thuiswerken?

Kijk even terug naar de periode die voorafging aan grofweg gezegd lente 2020. Stonden we thuiswerk toe, in welke mate, welke tools en technologieën stelden we ter beschikking? Wat doen we ter beveiliging? Het persoonlijke netwerk is namelijk minder beveiligd dan het corporate netwerk.

Bestaat er een thuiswerkpolicy?

Nu er volop van thuis gewerkt wordt, moet er ook een kader geschetst worden omtrent hoffice. Mogen werknemers bijvoorbeeld volledig zelf hun thuiswerkuren bepalen?

Hoe zien we thuiswerk in de toekomst?

Zodra we deze moeilijke periode achter ons hebben, gaat het ‘gewone’ leven weer van start. Kan er dan nog steeds op regelmatige basis van thuis uit gewerkt worden en hoe zien we dat dan?

Zijn onze werknemers volledig voorzien om efficiënt van thuis te werken?

Hebben onze medewerkers een rustige werkplek die voorzien is van de nodige technologie en tools om efficiënt te kunnen werken? Hoe kunnen we onze werknemers hierbij helpen?

Vergeet zeker niet om je werknemers te steunen.

Het zijn uitdagende tijden voor iedereen waarbij er geswitcht wordt tussen de thuiswerker, de thuisleerkracht, de ouder, de partner. Bedank en steun je medewerkers voor al hun inzet!

Wil je hier nog meer over lezen? Neem dan zeker een kijkje op www.officeofthefuture.be