De tijd dat we een printer enkel gebruikten om documenten af te drukken en we geen idee hadden van de kosten, is voorbij. Als bedrijf heb je een all-in-one nodig die bovendien deel uitmaakt van een veilige printomgeving. Met Managed Print Services (MPS) van HP creëer je zo een veilige en controleerbare printomgeving. Uiteraard met het beste apparaat. Wat MPS voor jou doet en welke voordelen deze service biedt aan de moderne werkomgeving? Dat ontdek je hier.

Een grondige analyse van jouw printpark door HP’s gecertificeerde partners

De partners van HP maken een grondige analyse van jouw printpark: ze proberen te begrijpen hoe jouw bedrijf het printen aanpakt, waarom en wanneer jouw werknemers printen en bekijken welke printgerelateerde processen geoptimaliseerd kunnen worden. Aan de hand van deze situatieschets werken ze samen met jou een toekomstplan uit.

Creëer samen een veilige printomgeving

Dit plan is volledig op maat van jouw printomgeving en baseert zich op de volgende parameters:

 • Voorspelbare printomgeving: houd de kosten onder controle en lever voorspelbare resultaten.
  Bij doe-het-zelfzaak Hubo bijvoorbeeld ontbrak een duidelijk overzicht van de totaalkost van het printpark. Printing is bij Hubo een belangrijk onderdeel in de dagelijkse werking. De verschillende winkels beschikten vaak echter over een ander type printer waardoor er een wildgroei was aan printers met allen verschillende consumables. Hubo deed beroep op VanRoey.be en MPS. Het aantal type printers werd beperkt tot twee waardoor er snel geschakeld kan worden bij een defect en er bovendien slechts één type consumable is. Hierdoor verminderde de operationele impact van printerproblemen en verhoogde de kostefficiëntie.
 • Beveiliging: bescherm gevoelige data en verdedig het netwerk met de best beveiligde printers ter wereld.
  Fosbury & Sons biedt coworking spaces aan. Klanten moeten snel en in alle veiligheid documenten kunnen printen. VanRoey.be leverde bovenop HP PageWide printers ook PaperCut-licenties. Hierdoor worden vertrouwelijke documenten pas geprint als de persoon zich aan het toestel begeeft. Veiligheid gegarandeerd.
 • Flexibele oplossingen voor de werkplek: niet ieder departement werkt op dezelfde manier of heeft dezelfde noden op printgebied.
  Zo heeft een onthaalmedewerker een ander toestel nodig dan een arts. AZ Turnhout wordt bijvoorbeeld al jaren ondersteund door MPS via VanRoey.be en kan zo de patiënten beter van dienst zijn. Dit ziekenhuis bestaat niet alleen uit verschillende afdelingen, maar heeft ook verschillende campussen waardoor de activiteiten verspreid zijn. Om de processen te stroomlijnen, waren twee functionaliteiten bepalend: moeten gebruikers in kleur kunnen printen en is scannen vereist? Dankzij deze oefening werd het aantal printers beperkt tot vier wat de efficiëntie aanzienlijk verhoogde.

Ben je overtuigd van het plan dat HP’s partner samen met je opstelde? Dan wordt het geïmplementeerd en verder beheerd.

HP’s gecertificeerde partners implementeren en beheren jouw plan

Samen implementeer je het uitgewerkte plan waarmee de bedrijfsprocessen versnellen en de kosten reduceren. Bovendien zullen ook de prestaties van jouw printerpark geanalyseerd en bijgestuurd worden waar nodig. Hoe dat aangepakt wordt?

 • Er worden proactieve meldingen gestuurd om de helpdesktijd te verminderen.
 • Er wordt voor gezorgd dat het printbeleid wordt nageleefd.
 • Er wordt gerapporteerd over printprestaties en deze gegevens worden geanalyseerd.
 • De verantwoording, beveiliging en compliancy worden verbeterd.

MPS: niets dan voordelen

Met Managed Print Services van HP bekom je dus niet alleen een veilige en productieve printomgeving, maar houd je deze omgeving dus ook onder controle. Zo’n goed ondersteunde printomgeving maakt meer dan ooit deel uit van the Office of the Future waarin we eender waar en op eender welk moment veilig en productief werken en dus ook printen. Nog meer weten over MPS?