De werkvloer is divers: vandaag staan grootouders op de werkvloer met hun kinderen én kleinkinderen. Leuk en inspirerend, maar soms ook moeilijk. Iedere generatie heeft immers haar eigen achtergrond, wereldbeeld en verwachtingen. En iedere generatie werkt bovendien op haar eigen manier. Hoe laat je mensen van  verschillende generaties vlot samenwerken?

Tips om beter samen te werken

  • Denk in oplossingen en overleg met je collega’s
    Sta je voor een uitdaging? Schakel dan gerust de hulp van je ervaren of jongere collega’s in. Dankzij de leeftijdsverschillen komen jullie samen misschien wel tot andere inzichten.
  • Luister aandachtig naar elkaar
    Moedig je collega aan om verder te praten, stel gerichte vragen en parafraseer hetgeen gezegd werd. Zo vermijd je misverstanden en zit je op dezelfde lijn.
  • Kies het meest passende communicatiemiddel
    Zij die geboren zijn na 1995 – ook wel generatie Z genoemd – zijn digital natives. Deze groep groeide op met een smartphone in de ene en een tablet in de andere hand. Ze staan constant in verbinding via blogs, vlogs en social media en zullen eerder appen dan bellen om iets met je te bespreken. Toch blijft het belangrijk om het meest passende communicatiemiddel te gebruiken. Heb je een dringende vraag? App of bel dan. Minder dringend? Dan is een e-mail sturen prima.

Onderzoek bevestigt dat de werkvloer divers is

De ‘Enquête naar de Arbeidskrachten’ van het Belgische statistiekbureau Statbel leert ons dat maar liefst 72,3 % van de 20 – 64-jarigen in België aan het werk was in het vierde kwartaal van 2022. Een lichte stijging ten opzichte van het derde kwartaal van 2022 waarin 72,1 % van deze groep aan de slag was en 71,6 % in het vierde kwartaal van 2021. Nooit eerder was de werkvloer zo divers – ook op het vlak van leeftijd – en werken mensen van verschillende generaties zij aan zij, iets dat in de toekomst alleen maar zal toenemen net omdat we allemaal langer aan de slag blijven.

Hét droomteam: een mix van jong en oud

Volgens professor organisatiegedrag en hr-management Kim De Meulenaere (UA) vormt een mix van jong en oud het ideale team. Hierbij zijn er van elke leeftijd evenveel personen. Jongeren en ouderen beschikken namelijk over andere kennis en ervaring. Wanneer die twee groepen samengebracht worden op de werkvloer, kan dat leiden tot grote kennissynergieën die onder andere voor meer creativiteit, een snellere besluitvoering en meer innovatie kunnen zorgen. Kortom, de productiviteit KAN erop vooruitgaan; met de nadruk op KAN. Het is immers niet genoeg om deze mensen gewoon samen te brengen, er moet ook nog iets mee gebeuren om er een positief verhaal van te maken zodat grootouders vlot kunnen samenwerken met hun kinderen en kleinkinderen.