Mobieler werken dat is werken waar en wanneer je wil. Die flexibiliteit biedt de werknemer heel wat voordelen.

Het privéleven kan beter afgestemd op het werk, bij een dagje thuiswerken is er geen tijdverlies op weg van en naar kantoor … Maar niet alleen de werknemer vaart er wel bij, ook voor de werkgever zijn er heel wat pluspunten. We zetten er een aantal op een rij.

Meer werkplezier

Door je werknemers meer vrijheid te geven, geef je ze meer vertrouwen en maak je ze actiever en nauwer betrokken bij de organisatie. Meer autonomie stimuleert ook het verantwoordelijkheidsgevoel en dat resulteert in een energieke en toegewijde medewerker. Flexibiliteit, en ook dat is bewezen, is goed voor de hersenen. Een frisse geest is creatiever en gelukkiger.

Verhoogde productiviteit

Wie vanop afstand werkt, kan zijn dag efficiënter indelen. Een werknemer kan ook beslissen waar hij werkt: aan de keukentafel, in een koffiebar, een coworkingplek of in het eigen thuiskantoor. De mobiele werker kan de plaats kiezen waar hij zich op dat moment het best bij voelt. Hij zal gemotiveerder aan de slag gaan en meer werk verzetten.

Minder ziek

Verschillende studies tonen aan dat het ziekteverzuim bij mobiele werkers lager is dan bij personeelsleden die dagelijks op kantoor werken. Ook stress en burn-outs komen bij flexibele werknemers beduidend minder vaak voor.

Vis in een grotere vijver talent

Voor jonge werknemers is flexibiliteit een belangrijke factor die mee weegt bij het zoeken naar een job. Jongere generaties zijn opgegroeid met de kennis en vaardigheden om efficiënt te kunnen werken van waar dan ook. Ze verwachten hetzelfde van hun werkomgeving. Door medewerkers de mogelijkheid te geven om van op afstand te werken, kan je ook kandidaten aanspreken die verder dan de normale pendelafstand wonen.

Bespaar geld

Een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een kwalitatief personeelsbestand betekenen sowieso al winst. Er is ook een rechtstreekse besparing voor de mobiele werkgever. Door je medewerkers thuis te laten werken, kan je flink wat bezuinigen op kantoorruimte en de daaraan verbonden energiekosten. Flexibel werken loont echt!