19 mei: Dag van de Constructeur. Georganiseerd door VNconstructeurs; een vereniging van constructeurs in Nederland. Het thema van dit jaar? De toekomst van het vak waarvan verduurzaming, circulariteit, digitalisering en constructieve veiligheid deel uitmaken. Als technologiefabrikant spant ook HP zich al vele jaren in voor duurzaamheid; en dat op meerdere domeinen. In the Office of the Future besteedt HP dan ook veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Lees je mee?

Milieu

Vandaag maakt HP al meer dan 50 producten met ocean-bound plastic, vervoert HP zoveel mogelijk producten per trein in plaats van per vliegtuig en wordt er gebruik gemaakt van milieuvriendelijkere verpakkingen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de inspanningen die HP levert op het vlak van het klimaat. Tegen 2030 belooft HP zo 75 % circulariteit te bereiken voor producten en verpakkingen.

Mens

Tegen 2030 wil HP niet enkel een krachtige cultuur van diversiteit, gelijkheid en inclusie creëren, maar ook mensenrechten en rassen- en gendergelijkheid in het hele ecosysteem bevorderen. Vandaag zorgt HP er al voor dat al haar medewerkers met respect behandeld worden én dat ook alle leveranciers mee helpen om een meer duurzame toekomst te creëren. Zo onderging 95 % van HP’s leveranciers bijvoorbeeld een sociale en milieubeoordeling. Uit cijfers van 2019 blijkt zelfs dat 78 % van HP’s eersterangsleveranciers hernieuwbare energie gebruikt.

Maatschappij

Het is duidelijk merkbaar: de digitale evolutie zet zich verder door. Helaas bestaat het gevaar dat er steeds meer mensen achterblijven op dit vlak waardoor ze bijvoorbeeld geen toegang meer hebben tot het onderwijs, de arbeidsmarkt of zelfs de gezondheidszorg. Om dat te vermijden engageert HP zich om de digitale kloof te dichten. Tegen 2030 wil HP dan ook de digitale gelijkheid versnellen voor 150 miljoen mensen.

Benieuwd naar meer details over HP’s duurzaamheidsaanpak op het vlak van milieu, mens én maatschappij? Neem dan hier een kijkje.