Uit onderzoek van VIAS institute blijkt dat we van januari tot augustus 2022 maar liefst 13 % meer kilometer aflegden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat we ons weer meer verplaatsen, merken we iedere dag: we gaan vrijwel overal aan de slag en wisselen zo thuiswerkdagen af met kantoordagen of klantenbezoeken, we rijden naar de sportclub of gaan langs bij vrienden of familie … De dagelijkse files worden langer en dus neemt de reis- en rijtijd toe. Wil je die tijd nuttig invullen? Luister dan naar een business podcast.

Podcasts: niet zomaar een tijdverdrijf

Podcasts winnen de laatste jaren aan populariteit. Maar, wat zijn podcasts eigenlijk? Wel, het zijn digitale uitzendingen waarbij een audiobestand op internet gezet wordt zodat het gedownload of gestreamd kan worden om het te beluisteren. Vaak associëren we podcasts met vrijetijdsonderwerpen zoals sport, film, comedy … Er zijn echter steeds meer podcasts die zich op het zakenleven richten en die je interessante inzichten bieden en dat in slechts tien tot vijftien minuten, al bestaan er uiteraard ook langere podcasts die het ideale gezelschap vormen voor de wat langere reistijden. Wat podcasts zo typeert? De informatie wordt in makkelijk verteerbare stukjes verdeeld. Zo word je niet afgeleid terwijl je reist. Kan je niet wachten om een podcast op te zetten? Wij geven je graag enkele ideeën!

Weinig verplaatsingen op het programma? Ga naar buiten, maak een ommetje of trek jouw loopkleren aan en luister tegelijkertijd naar een business podcast.