Volgens Check Point Software Technologies Ltd. – een toonaangevende leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen – werd in 2021 1 op de 61 organisaties wekelijks getroffen door ransomware.1

Niet verwonderlijk als we weten dat aanvallers bovendien steeds geavanceerder te werk gaan. Zo maakten hackers duizenden COVID-19-gerelateerde websites als lokaas tijdens de coronapandemie.2 Doordat onveilige websites er steeds veiliger en betrouwbaarder uitzien, wordt het risico op besmetting almaar groter. Iets wat we absoluut moeten vermijden nu steeds meer organisaties evolueren naar een hybride werkomgeving waarbij medewerkers overal aan de slag gaan.

Krijg de veiligste Windows ooit met Windows 11 Pro

Opdat werknemers overal veilig kunnen werken, is er nood aan een doorgedreven beveiliging. Om organisaties hierbij te helpen en omdat HP begrijpt dat IT niet op élke werkplek aanwezig kan zijn, voorziet HP haar Elite-notebooks van HP Wolf Security. Dit omvat verschillende technologieën die een diepgaande bescherming bieden; zowel onder, in als boven het OS. Meer zelfs, ze zitten geïntegreerd in Windows 11 Pro-toestellen zoals de HP EliteBook x360. Windows 11 Pro is de veiligste Windows ooit met krachtige ingebouwde beveiliging.

HP Sure Click: deel van HP Wolf Security

HP Sure Click is een voorbeeld van een beveiligingstechnologie die deel uitmaakt van HP Wolf Security en bijgevolg geïntegreerd zit in de HP EliteBook x360. Het blokkeert automatisch online aanvallen vanuit pop-up websites met malware of ransomware. Het is een hardware matig afgedwongen beveiliging voor webbrowsers waarmee je elk tabblad opent in een Micro Virtual Machine. Je surft met andere woorden in een CPU-gebaseerde afgeschermde omgeving. De code die tijdens de sessie wordt uitgevoerd, wordt geïsoleerd. Malware kan zo nooit iets veranderen aan andere tabbladen, applicaties of het besturingssysteem. Gewoon het tabblad sluiten en de malware is weg. Op het moment dat je het tabblad of het browservenster sluit, wordt de virtuele machine namelijk weer uit de lucht gehaald en voorgoed verwijderd. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat het gebruik van HP Sure Click niet ten koste van de prestaties van je pc.

1 https://blog.checkpoint.com/2021/10/06/as-battle-against-cybercrime-continues-during-cybersecurity-awareness-month-check-point-research-reports-40-increase-in-cyberattacks/
2 https://publications.jrc.ec.europa.eu/repository/handle/JRC121051

In de kijker: HP EliteBook x360 met kant-en-klare-krachtige beveiliging

Hecht je belang aan mobiliteit, veelzijdigheid en vooral veiligheid? Dan is de HP EliteBook x360 net wat je nodig hebt. De specificaties van dit mobiele toestel op een rijtje:

  • Tot Intel® Core™ i7-1165G7 processor
  • Windows 11 Pro
  • 13.3 inch (33,8 cm) FHD touch screen
  • Fingerprint sensor

Wist je trouwens dat pc’s met beveiligde kern – zoals de HP EliteBook x360 – de veiligste Windows-pc’s ooit zijn, met kant-en-klare krachtige beveiliging die proactief werkt om infecties te voorkomen, informatie beschermt en beveiliging een stuk minder ingewikkeld maakt? Zo geef je cybercriminelen geen kans en kan je veilig aan de slag gaan; waar je maar wil.