Van kantoor naar huis … en niet terug

Maart 2020 staat in ons geheugen gegrift. De start van een bijzondere periode waarin we wekenlang maximaal in ons kot moesten blijven, óók om te werken. Vaarwel dagelijks fileleed en onnodig tijdverlies, welkom in je eigen vertrouwde omgeving. Enerzijds een opluchting, anderzijds een belemmering.

Tips & tricks voor een vlotte comeback

Dankzij wereldwijde inspanningen nemen we stilaan de draad van het gewone leven weer op. Werknemers kunnen weer terugkeren naar kantoor, mits de nodige maatregelen van social distancing, ontsmettende handgels en mondmaskers gerespecteerd worden natuurlijk. Met onderstaande tips & tricks verschijn jij in topvorm op kantoor.

Evalueer de afgelopen periode

Een verandering van situatie is het ideale moment voor een evaluatie. Hoe ervaarde je de afgelopen periode en wat eraan voorafging? Wat ging er goed en wat kon er beter? Zet alles even op een rijtje, begin met een schone lei en stuur jouw professionele leven in de richting die jij zelf wilt.

Stel een plan van aanpak op

Misschien ontdekte je nieuwigheden zoals thuiswerk of een andere manier van werken en wil je dit in de toekomst blijven integreren in jouw dagelijks leven. Vat de koe bij de hoorns en stel een plan van aanpak op. Enkel jij schrijft jouw toekomst.

Hou rekening met anderen

Hou in jouw plan van aanpak ook rekening met collega’s en de onderneming zelf. Wat voor jou de ultieme oplossing lijkt, is voor jouw collega’s misschien een doemscenario. Ga daarom in dialoog en neem het beste van beide werelden. Want samen staan we sterk.

Gun jezelf de tijd

Voor velen zal de eerste back-to-the-office-dag aanvoelen als de eerste schooldag. Zonder tranen weliswaar, maar toch met een licht gevoel van gezonde stress. Gun jezelf voldoende tijd om weer gewoon te geraken aan de situatie.

Draag zorg voor jezelf en elkaar

Ook nu het gewone leven langzaamaan weer herneemt, is het zaak te zorgen voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Wist je dat een halfuurtje wandelen per dag je stresshormoon verlaagt? Om nog maar te zwijgen van de verbondenheid die we tijdens onze wandeling voelen met onze medemens en de natuur.

Klaar voor de toekomst

Vul je werktas met deze tips en eventueel met die nieuwe waterfles – een nieuwe start vraagt toch om nieuwe spullen én goede voornemens, nietwaar? – en ga in opperste vorm terug aan het werk.

Benieuwd naar tips als werkgever? Ontdek hier meer over.