Door de coronacrisis willen veel kenniswerkers thuiswerken. Het ziet er zelfs naar uit dat telewerken de komende weken een verplichting wordt. Dat gaat veel verder dan het occasionele thuiswerk dat al vrij goed ingeburgerd is. Daarom is het van belang dat bedrijven ervoor zorgen dat de werkplek in de Home Office gelijkwaardig is aan die op kantoor. Dat vraagt een beperkte investering van de werkgever, maar betaalt zich snel terug door de verhoogde efficiëntie van de thuiswerker. Want we willen overal efficiënt werken, ook thuis.

Om de productiviteit van de telewerkers te garanderen is het nodig om hun thuiskantoor te beschouwen als een werkomgeving. Het is evengoed een werkplek die tijdens het werk deel uitmaakt van de organisatie. De integratie van het thuiskantoor in het geheel van de werking is een nuttige stap waarvan iedereen de vruchten plukt. Die stap wordt nog veel te weinig gezet. Meer nog, het meest ondergewaardeerde onderdeel van de werkomgeving is het thuiskantoor.

Ondanks het feit dat vele werknemers thuis geen toegang hebben tot een extern scherm, een goed toetsenbord en externe muis, goede conferencing apparatuur … blijken ze thuis toch erg productief. Maar wat als je als thuiswerker zou beschikken over een zo evenwaardige technologische omgeving als op kantoor? De tijdswinst en het werkcomfort alleen al zou de productiviteit flink stimuleren. Om nog maar te zwijgen over de surplus aan mogelijkheden waarover je zou beschikken. Technologie kan ervoor zorgen dat de mogelijke drempels tussen ideeën en uitvoering gemakkelijker worden genomen. Meer weten over strategieën om het welzijn in het thuiskantoor te verbeteren? Lees het hier.

Vanaf het moment dat iemand één dag per week van thuis werkt, is er geen enkele goede reden om als organisatie niet te zorgen voor een productieve omgeving in het thuiskantoor. Want we willen overal efficiënt werken, ook thuis. De investering is minimaal. Voor minder dan 1% van de jaarlijkse loonkost van de werknemer bezorg je hem de gedroomde home office met twee grote externe schermen, een slimme conferencing speaker, een toetsenbord en een muis.
Download hier de whitepaper: ‘We verwaarlozen het thuiskantoor’