Tegen 2050 zal er – uitgedrukt in kilogram – meer plastic dan vis in de zee zijn.

Powered by Intel®

Samen sterk voor een gezondere wereld

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de norm geworden voor alle moderne bedrijven. Toch blijft het vaak een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen dit engagement en de belangen van de organisatie. Vanuit zijn expertise en vanuit de overtuiging dat technologie bedrijven kan helpen om doelen in maatschappelijk verantwoord ondernemen te bereiken, schaart HP zich achter tal van initiatieven om deze uitdaging aan te gaan. Denk maar aan de duurzame en degelijke producten die HP aanbiedt, maar ook aan de verkleining van de ecologische voetafdruk van HP zelf door rekening te houden met de productcyclus.

Hoe verminder je de CO2-uitstoot van je organisatie?

Om als bedrijf duurzamer te ondernemen, raden we je aan te kijken naar de CO2-uitstoot van je bedrijf. Hoe je deze kan verminderen? Dat lees je hier.

Download whitepaper

What these five graphics tell us about sustainability in business

Duurzaam ondernemen, het is de taak van ieder bedrijf net zoals het de verantwoordelijkheid van ieder individu is. We moeten er samen voor zorgen dat de volgende generaties kunnen leven. HP lijst 5 punten op die je als ankerpunt vast kunt leggen om duurzaam te ondernemen.

Download whitepaper

The sustainability trends transforming business

Ondertussen beseffen we allemaal dat we vele jaren van onze planeet hebben genomen, maar niets hebben teruggegeven. Vandaag moeten we kijken naar de toekomst en ervoor zorgen dat er nog een toekomstig leven is. HP focust op 7 pijlers die hieraan kunnen bijdragen.

Download whitepaper

The war on plastic and how corporate social responsibility can play its part

We produceren massaal plastic waarvan de helft slechts één keer gebruikt wordt. De realiteit is hard en leert ons dat we onze oceanen volproppen met plastic. De EU kondigde een oorlog tegen plastic aan en wil tegen 2030 dat elke plastic verpakking herbruikbaar of recycleerbaar is.

Download whitepaper

The evolution of more sustainable print consumables

Vroeger dacht men niet na over het eventuele hergebruik van consumables. Zo ook niet bij printers en dus werden lege toners en cartridges gewoon weggegooid. HP lanceerde in 1991 het Planet Partners-programma dat aandacht geeft aan recyclage en hergebruik.

Download whitepaper

How to measure your carbon footprint with the HP Carbon Footprint Calculator

Er bestaan veel tools om jouw CO2-voetafdruk te berekenen. Het merendeel blijft echter zeer vaag en leert je niets nieuws. HP ontwikkelde echter een online tool die je een precieze berekening laat maken van jouw CO2-uitstoot.

Download whitepaper

Tech Talk

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, ook in jouw organisatie dankzij de duurzaamheidsoplossingen van HP
HP erkent de noodzaak om een onderneming uit te bouwen die een blijvende en duurzame impact op de wereld heeft. Daarom biedt HP je enkele oplossingen zodat ook jouw organisatie duurzamer kan ondernemen.