De digitalisering deed enkele jaren geleden al zijn intrede. De voordelen zijn niet min. Want wie digitaal werkt, handelt taken bijvoorbeeld sneller af. Zo zijn papieren brieven grotendeels vervangen door e-mails. Die laatste worden vrijwel onmiddellijk bezorgd bij de ontvanger nadat de afzender op ‘verzenden’ drukte. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Toch blijft papier zijn eigenwaarde behouden.

Papier behoudt zijn eigenwaarde

Waarom printen waardevol blijft? Doe zelf de test. Lees een tekst op een scherm en lees de tekst daarna op papier. Stel jezelf enkele vragen:

  • Leest de tekst even vlot op mijn scherm als op papier?
  • Ben ik afgeleid als ik de tekst op mijn scherm of op papier lees?
  • Wat onthoud ik na het lezen van de tekst op mijn scherm? En op papier?

Je onthoudt meer

Leverde de kleine test enkele verschillen op? Onderzoek toonde namelijk aan dat wie leest op papier er simpelweg meer van onthoudt.

Hoe dat komt? Dat lees je hier.