Februari: traditioneel de maand om de liefde nog eens extra te vieren. En niet alleen de liefde … Want vandaag de dag omarmen we de hybride werkomgeving die kenniswerkers in staat stelt om op een flexibele manier te werken en die de bedrijfscontinuïteit stimuleert. Welke werkplek draag jij een warm hart toe?

Niet één, maar meerdere werkplekken

Bedrijven die hybrid working omarmen, zorgen ervoor dat kenniswerkers niet langer iedere werkdag op dezelfde werkplek hoeven te werken. De hybride werkomgeving telt namelijk niet één, maar meerdere werkplekken. Zo kan er op kantoor, in het thuiskantoor, maar ook onderweg gewerkt worden. Maar wel op een veilige en productieve manier. Ontdek hier hoe je werkgemak en veiligheid van jouw hybride medewerkers kan garanderen.

Nog geen idee wat jouw favoriete werkplek is? Speciaal voor jou zetten we ze op een rijtje.

Het kantoor

Tot voor kort zagen kantoren er zo uit: een open landschapskantoor met vaste werkplekken, desktops met slechts één scherm en werknemers die zich maar moeilijk konden concentreren door de overvloed aan prikkels. Dit staat in schril contrast met het kantoor van de hybride werkomgeving. Hierin zal het kantoor anders ingedeeld worden in functie van Activity Based Working. Bovendien zal het kantoor fungeren als ontmoetingsplek. Een plaats waar werknemers kunnen connecteren en (samen)werken.

Door deze nieuwe rol en de andere indeling van het kantoor neemt de productiviteit en verbondenheid toe. Wordt het kantoor misschien gekroond tot jouw favoriete werkplek?

Het thuiskantoor

De home office: een gewaardeerde plaats om te werken. Zeker nu kenniswerkers ervaarden dat ze ook in hun thuiskantoor productief kunnen zijn. Vroeger werkte slechts een beperkte groep sporadisch van thuis, nu worden thuiskantoren meerdere dagen per week gebruikt. Het thuiskantoor maakt met andere woorden een volwaardig deel uit van de hybride werkomgeving. Mits de juiste tools kunnen werknemers er immers productief en in opperste concentratie aan de slag. En het feit dat ze zich die dag niet hoeven te verplaatsen, is mooi meegenomen.

De rol van de werkgever
We evolueren dus naar structureel thuiswerk. En werkgevers spelen hier wel degelijk een rol in. Zo kunnen ze bijvoorbeeld mee zorgen voor de inrichting van het thuiskantoor. Hierbij kan er aandacht besteed worden aan ergonomie, technologie en print.

Wie droomt er nu niet van een goed ingericht thuiskantoor met mobiel toestel, extra scherm en andere accessoires?

Onderweg

Soms werken kenniswerkers niet op kantoor en ook niet thuis, maar bij een klant. Of ze handelen al wat e-mails af in de trein terwijl ze naar kantoor sporen. Of ze hebben nood aan een andere werkomgeving die inspirerend werkt: een koffiebar bijvoorbeeld. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Feit is: eender waar kenniswerkers aan de slag gaan, ze moeten dat in alle veiligheid en op een productieve manier kunnen doen. Dus ook bij deze mobiele werkplek kunnen werkgevers een rol spelen door aandacht te besteden aan een aantal belangrijke aspecten bij de keuze van toestellen voor hun medewerkers. Denk maar aan gewicht en grootte, veiligheid, connectiviteit, gebruiksgemak en snelheid.

Geniet de mobiele werkplek jouw voorkeur?
Het is misschien moeilijk om zomaar een favoriete werkplek aan te duiden. Iedere werkplek biedt immers een aantal voordelen. En het leuke aan de hybride werkomgeving? Dat je eigenlijk niet hoeft te kiezen. Want vandaag werk je bij een klant, morgen op kantoor en overmorgen in jouw thuiskantoor. Zo draag je iedere werkplek een warm hart toe.