De realiteit is anders. De realiteit is virtueler dan ooit. Want niet alleen werken we steeds meer digitaal, we integreren Virtual Reality meer en meer in het dagelijkse leven. Wordt 2021 het jaar van de VR-doorbraak?

Virtual Reality biedt soelaas

VR is al lang geen ver-van-mijn-bedshow meer. Iedereen kreeg er al wel eens mee te maken. Denk maar aan die keer toen je een vakantie boekte en het hotel virtueel al uitgebreid kon verkennen. Of misschien bezocht je de afgelopen maanden wel virtueel Machu Picchu in Peru? Gewoon, om even de vakantievibes op te snuiven nu we al maandenlang verbannen worden naar ons (thuiswerk)kot. En ook zoon- en dochterlief zijn vertrouwd met Virtual Reality: zij gebruiken misschien een VR-headset tijdens het gamen om zich zo volledig onder te dompelen in hun game.

Virtual Reality verovert zijn plaats in het (bedrijfs)leven

Wordt 2021 het jaar van de VR-doorbraak? Wij vermoeden alvast van wel. Want ook in het bedrijfsleven eist Virtual Reality zijn plaats op. Designers en ontwikkelaars – bijvoorbeeld – zijn gebaat bij deze nieuwe technologie. Zo kunnen ze hun ontwikkelingen al tijdens het ontwerpproces bekijken en beleven om – waar nodig – snel bij te sturen. In de medische wereld wordt Virtual Reality al een tijdje toegepast: artsen kunnen bijvoorbeeld een operatie oefenen op een virtuele patiënt. En onze kinderen, die zweven tijdens de les soms door het zonnestelsel dankzij Virtual Reality.

HP biedt je de beste VR-oplossingen

HP gelooft al langer in de kracht van Virtual Reality. Daarom steunt HP jou ook bij de integratie van VR in jouw organisatie. Zo ontwierp HP krachtige workstations die jouw ontwikkelaars een ultieme ervaring bezorgen. En met de HP Reverb headset wordt hun ervaring nog intenser. Meer weten over deze oplossingen?