“De productiviteit stijgt gemiddeld met 40 % als er met meerdere schermen gewerkt wordt; afhankelijk van het soort werk dat uitgevoerd wordt.” Aan het woord is Jeroen Sloots – Area Category Manager van HP. Een extra scherm? Een boost voor jouw productiviteit!

De werkplek evolueert

De laatste jaren is onze werkplek enorm geëvolueerd. Zo werd in veel gevallen onze vaste werkplek op kantoor – met desktopcomputer – vervangen door een hybride manier van werken. Zeker nu kenniswerkers weten dat het voor veel functies ook echt kan, werken ze overal. Zo bepalen ze vaak hun werkplek in functie van hun taken. Op één voorwaarde: ze willen eender waar productief aan de slag kunnen gaan. En dat kan indien ze beschikken over de juiste tools en technologieën.

Werknemers en hun werkbeleving staan centraal

Desktopcomputers worden hoe langer hoe meer vervangen door notebooks. Meestal door een licht model dat mobiele werknemers gemakkelijk overal mee naartoe kunnen nemen. En dat is nog niet alles. Want organisaties zetten hun werknemers en hun werkbeleving steeds meer centraal. Ze delen hun werknemerspopulatie bijvoorbeeld in een aantal profielen in. HP noemt het graag persona’s. Hierbij wordt er niet enkel gekeken naar de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden, maar ook naar de individuele wensen en de persoonlijkheid van het individu zelf. Op die manier zullen werknemers uitgerust worden met de tools die het beste bij hen passen zodat ze eender waar optimaal kunnen werken. Meer lezen over dit onderwerp? Ontdek er alles over in dit document.

Van één naar meerdere schermen

Ook beeldschermen maken deel uit van dit verhaal. Werknemers beschikken vandaag bijvoorbeeld over meer dan één scherm; onafhankelijk van hun functie en werkplek. Enerzijds omdat kenniswerkers steeds meer over een notebook en dus kleiner scherm beschikken. Anderzijds werken werknemers voortdurend in verschillende documenten en applicaties en zijn er dus meerdere vensters tegelijkertijd geopend. Hierdoor is een extra scherm haast onmisbaar geworden.

Hoe groot een extra scherm moet zijn, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo heeft het werk dat je doet hier invloed op, maar evenzeer hangt dit af van jouw werkplek en persoonlijke voorkeuren. Mobiele werknemers – ook wel gekend als mobile trailblazers willen overal comfortabel kunnen werken; of ze nu bij een klant zijn of in de trein zitten. Zij halen bijvoorbeeld voordeel uit een compact, draagbaar tweede scherm. Home & office navigators – zij die een hele dag doorheen hun werkomgeving navigeren en zowel focuswerk uitvoeren als meetings hosten – hebben dan weer baat bij een docking monitor. Met slechts één kabel zijn ze verbonden en kunnen ze aan de slag. En hun kantoor- en thuisdesk blijven netjes. Mooi meegenomen, toch?

Benieuwd welke schermen HP jouw werknemers kan bieden? Ontdek het hier.