HP raadt Windows 11 Pro aan voor bedrijven

Digitale nomade. Tot enkele jaren geleden klonk dit best wel fancy. Nu beseffen we dat er in velen van ons een digitale nomade schuilt, maar dan misschien in een iets andere vorm. Wat is een rasechte digitale nomade en hoe kan ieder van ons dit worden?

Overal wonen en werken

Een digitale nomade is iemand die eigenlijk overal kan wonen en werken, zonder vaste woon- en werkplek dus. Iemand die veel reist, wisselt van verblijfplaats alsof het niets is en steunt op een bijzonder flexibele ingesteldheid. Wat nog kenmerkend is voor deze mensen? Hun digitale manier van werken. Zo hoeven ze geen dozen vol documenten met zich mee te zeulen telkens ze veranderen van woon- en werkplek.

De risico’s van het vak

Digitale nomades kunnen uiteenlopende jobs hebben die meestal veel zelfstandigheid vereisen: van schrijvers over programmeurs tot analisten. Welke job je ook doet, je moet wel opletten voor de risico’s. Bevind je je in een andere tijdzone dan jouw collega’s? Dan kan je best goede afspraken maken qua bereikbaarheid. Wanneer jouw volgende bestemming zich op een afgelegen locatie bevindt, is het risico groot dat er een slecht of zelfs geen bereik is waardoor je niet verbonden bent en dus niet alleen geen contact hebt met collega’s, klanten of leveranciers, maar ook moeilijk kan werken. Wanneer je met vertrouwelijke informatie aan de slag moet, kan je dat natuurlijk best niet doen in een overvol restaurant. Zorg er dus voor dat je op een rustige plaats aan de slag kan gaan zonder het risico te lopen dat anderen stiekem kunnen meekijken. Vooraf de bestemming en voorzieningen even checken is dus een must. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

HP ZBook Studio

De juiste, veilige tools

Bestemming en voorzieningen ter plaatse: check. Uiteraard heeft een digitale nomade ook baat bij de juiste tools en technologieën. Denk maar aan een ultralichte én veilige notebook zoals de HP Elite Dragonfly. Een draagbaar tweede scherm, een HP USB-C-minidock, draadloze headset én duurzame rugzak om al die spullen in te vervoeren, maken de uitrusting van deze globetrotters compleet. De specificaties van de veilige en ultramobiele HP Elite Dragonfly op een rijtje:

  • Windows 11 Pro
  • 3:2 aspect ratio
  • Vanaf 0,99 kg
  • 360-functionaliteit
  • Groter clickpad
  • Diepgaande bescherming met HP Wolf Security

Windows 11 is de veiligste Windows ooit

Bedrijven melden 58 % minder beveiligingsincidenten met Windows 11 Pro-apparaten.

Hoe je een digitale nomade wordt

Ook jij kan een digitale nomade worden indien jouw job en opdrachtgever het toelaten om plaatsonafhankelijk te werken. Misschien kan je kiezen voor een andere vorm en wel een vaste woonplaats hebben, maar wisselen van werkplek; een beetje zoals mobile trailblazers dat doen. Ook zij gaan op een hybride manier aan de slag waarbij ze thuis, op kantoor, maar evenzeer bij een klant of op een terras werken. Klinkt iets minder exotisch, maar het biedt je wel dezelfde vrijheid en de autonomie om zelf jouw werkplek te bepalen. Meer weten over hybride werken en de beste setting hiervoor?