HP heeft twee soorten laptops: zakelijke en consumentenlaptops. Uiterlijk lijken ze misschien veel op elkaar. Toch zijn er belangrijke verschillen waar je best rekening mee houdt vooraleer je een keuze maakt. Speciaal voor jou zetten we de verschillen graag op een rij.

Beveiligingsniveau

Computersecurity is tegenwoordig het hoogste goed. Zeker nu er steeds meer op een hybride manier gewerkt wordt en werknemers regelmatig inloggen op andere, onveilige wifinetwerken. Zelfs het thuisnetwerk is minder goed beveiligd dan het bedrijfsnetwerk. Consumentenlaptops zijn wel voorzien van een antivirusprogramma, maar dat is lang niet voldoende bij zakelijk gebruik. De nieuwste, zakelijke HP-laptops zoals de HP EliteBook 840 Aero zijn voorzien van de meest diepgaande bescherming door HP Wolf Security. Die beschermt onder, in en boven het OS zodat er overal veilig gewerkt kan worden.

Batterijduur

Consumenten gebruiken hun laptop dagelijks minder lang dan werknemers. Ze behandelen er even hun privémails op, bankieren, de kinderen maken er hun digitale huistaken op … Werknemers daarentegen werken een hele dag op hun toestel waardoor zakelijke toestellen vaak voorzien worden van batterijen die langer meegaan, iets wat belangrijk is voor mobiele werknemers die voortdurend onderweg zijn en niet over een stopcontact beschikken om hun toestel op te laden.

Aansluitmogelijkheden

Ook op het vlak van aansluitmogelijkheden zijn er verschillen tussen de twee soorten laptops. Zo worden zakelijke laptops steeds vaker voorzien van een connector voor docking stations. Met één simpele beweging klik je de laptop vast in het docking station en kan je aan de slag. Op die manier zijn alle accessoires zoals een toetsenbord en muis in één keer aangesloten. Consumentenlaptops worden dan weer vaker voorzien van Thunderbolt-poorten (een variant van USB-C-poorten die de hoogste gegevenssnelheden en de grootste videobandbreedte ondersteunt via een enkele kabel).

Materiaal

Consumentenlaptops worden minder meegenomen. Zo worden ze meestal op eenzelfde plek gebruikt: thuis. Nu er steeds meer op een hybride manier gewerkt wordt, werken we niet langer alleen maar op kantoor op onze zakelijke laptop. We nemen hem mee naar ons thuiskantoor, op de trein, naar een klant of zelfs de sportclub. We hebben dus baat bij een licht, maar toch robuust toestel dat tegen een stootje kan. HP maakt dan ook gebruik van stevige, maar toch lichte materialen bij het produceren van zakelijke laptops. En alsof dat nog niet genoeg is, worden ze achteraf uitvoerig getest.

Wat wordt jouw volgende toestel: een zakelijke of consumentenlaptop?

HP ZBook Studio

Krijg de veiligste Windows ooit met Windows 11 Pro

Windows 11 Pro is de veiligste Windows ooit met krachtige ingebouwde beveiliging.

Zakelijke laptop HP EliteBook 840 Aero met kant-en-klare-krachtige beveiliging

Al wie overal veilig wil kunnen werken en taken maken, heeft baat bij een licht, maar toch robuust toestel zoals de HP EliteBook 840 Aero. Zo overleg je vlot en zonder onderbrekingen met collega’s of skype je met vrienden, waar je ook bent. Wist je trouwens dat pc’s met beveiligde kern – zoals de HP EliteBook 840 Aero – de veiligste Windows-pc’s ooit zijn, met kant-en-klare krachtige beveiliging die proactief werkt om infecties te voorkomen, informatie beschermt en beveiliging een stuk minder ingewikkeld maakt? De specificaties van dit veelzijdige toestel op een rijtje:

  • Tot Intel® Core™ i7-1185G7 processor
  • Windows 11 Pro
  • Ultralicht ontwerp
  • Audio-ervaring op basis van AI
  • Screen-to-body-ratio van 85 %
  • Beveiligd door HP Wolf Security