De kantoordeuren staan alweer een tijdje open, maar ook de deur van de thuiswerkplek blijft openstaan. Steeds meer organisaties evolueren immers naar een hybride werkomgeving waarbij er overal gewerkt kan worden: bij een klant, in de trein, bij de sportclub, thuis en natuurlijk ook op kantoor. Die laatste werkplek speelt in de hybride werkomgeving zelfs een centrale rol: die van de 8 C’s. Zo vormt het kantoor de ideale plek om elkaar te ontmoeten en fijne gesprekken te voeren bij de koffiemachine.

Het kantoor als ontmoetingsplek

Iedere werkdag naar kantoor om acht uur aan een vaste desk geplakt te zitten en proberen niet afgeleid te worden door storende achtergrondgeluiden? Daar bedanken hybride werknemers voor. Bij een hybride manier van werken bepalen werknemers – in samenspraak met hun werkgever – waar er gewerkt wordt en wisselen kantoor- en thuiswerkdagen elkaar af. Het kantoor fungeert steeds meer als ontmoetingsplek, een hub waar we onze collega’s nog eens in het echt kunnen zien.

De rol van de 8 C’s

Waarvoor de 8 C’s staan?

  • Connecteren
  • Coachen
  • Co-creëren
  • Communiceren
  • Cultuur
  • Celebreren
  • Candid meetings
  • Concentratie

Voortaan gaan werknemers dus naar kantoor om te overleggen, te coachen en natuurlijk fijne koffiemachinegesprekken te voeren.

Activity Based Working op kantoor

Het kantoor zal er anders uit gaan zien. Geen grote landschapsbureaus meer, maar verschillende zones die beschikken over specifieke tools, vaak voorzien van HP Wolf Security om veilig aan de slag te gaan en activiteiten maximaal te ondersteunen. We noemen dit ook de Activity Based Workplace. Activity Based Working gaat in de hybride werkomgeving zelfs nog een stapje verder: werknemers zullen er immers hun werkplek kiezen in functie van hun taken. Focustaken zullen bijvoorbeeld eerder afgehandeld worden in het thuiskantoor terwijl brainstormsessies in een inspirerende omgeving zullen plaatsvinden. En het koffiemachinegesprek? Dat zal altijd op kantoor plaatsvinden.

Meer weten?